Journal

În stradă.

Am folosit cuvintele acestea de nenumărate ori. Le-am folosit ca argument sau ca răspuns, soluție. Credeam că știu ce înseamnă și intuiam puterea lor. Văzusem protestele de strada ale grecilor. Blocau metrou, blocau cel mai circulat bulevard si toate astea in vremurile lor bune. Au facut asta si cand s-a propus ca magazinele sa fie deschise si Duminica.

In seara cand s-a dat ordonanta nu mai aveam stare. Ma enervasem (nu asa cum o face un „ultras” dar nici somnul nu m-a luat). M-am ridicat de cateva ori din pat doar ca sa verific stirile pe biziday. 

Am regretat ca nu stau in Bucuresti (pentru prima data).

Incepusera sa iasa oamenii, era ceva nou. O reactie imediata si unita. Oameni ca mine, dornici de ceva mai bun erau in strada pentru ceva ce era al lor. „Iesim in strada” capata alte sensuri profunde, minunate dar mai ales reale.

A doua seara n-am rezistat si m-am dus sa cant si sa ma plimb cu altii ca mine. 

Copii, cativa mai in varsta si multi tineri am strabatut orasul pana la sud. Ne inmulteam cu fiecare clipa. Am vazut mai tarziu ca am foat 4000. 🙂

A doua seara am iesit din nou si am mers pana la nord. De data asta oameni la ferestre ne salutau, steaguri imense ne fluturau deasupra capeteleor. Sa mai zica cineva ca la Ploiesti n-a fost revolutie.

Se intelege ca Duminica am fost la Victoriei, victorie!

Sunt emotionata in aceste clipe marete. Nu iubesc tara asta de acum. Am simtit ca o iubesc tot timpul dar abia acum vad si ceilalti, cei din lumea toata, de ce.

Post scriptum:

Sunt absolventa de istorie si peste 20 de ani copiii nostri vor invata despre ceea ce se intampla astazi si tot ce s-a intamplat in spatele usilor inchise.

Imi pare rau pentru copiii celor ce iau partea „regimului”. Vor fi priviti ca securistii de alta data.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s