Journal

Lansare “Vis de copil” și Calea Luminii

Bună seara, simt nevoia să spun. A fost o seară bună, într-adevãr: Mi-am vãzut educatoarea din nou la catedrã, am vãzut mii de luminițe aprinse și am citit câteva dintre cele mai frumoase poezii.

În aceasta seară s-a lansat volumul „Vis de copil” de Georgeta Coarna Joița (doamna Lucica – pentru generații întregi). Nu aveam cum să ratez o lansare de carte ce avea loc în școala în care am învățat în clasele I-VIII, în satul în care am copilărit, să vezi într-o comunitate atât de mică renașterea cuvântului scris. S-a vorbit, s-a râs, s-au dat cărți și s-au spus povești noi și povești vechi!

Ce inspirație, pentru mine cea care nu am avut curajul să dau nici măcar un exemplar din Cărțile cu aventuri ale lui Radu..

Cartea conține 25 de poezii cu versuri pentru copii, versuri dulci și rime simple și încântătoare. Deja m-am îndrăgostit de povestea din „Vis să fie?” și de sclipirea amuzată din „Buburuza”. Abia aștept să ne rostogolim pe buze versurile, parolă sigură pentru poarta copilăriei!

Închei cu această foarte potrivită dedicație.

Mulțumesc, mă înclin!

Calea Luminii

Astăzi s-a sărbătorit Înălțarea Domnului. Amintirea acestei sărbători m-a urmat oriunde până în acest moment, neuitânt niciodată activitățile făcute împreună cu colegii de școala, slujba ce avea loc la monumentul închinat eroilor și mirosul orezului cu lapte împărțit pe foi de nucă.

Astăzi, imediat după lansarea cărții, s-au aprins mii de candele de la monumentul din centrul satului până la porțile bisercii.

Cred că autoarea cărții, aceeași persoană care a organizat și aprinderea luminilor de către copiii școlii, a arătat mai ales bunătate, vrând să dăruiască și mai mult decât o făcuse!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s