Viață

#MameleUnite III

Vorbim adesea despre creșterea copiilor și despre achizițiile copiilor noștri dar mie îmi place să vorbesc și despre achizțiile pe care le acumulăm noi, ca oameni, în timpul în care copiii noștri cresc pe lângă noi. La începutul vieții mele de mamă poate am simțit că nu mai pot să fac unele lucruri pe care le făceam înainte. Mai bine spus, că nu le mai puteam face exact atunci când îmi propuneam și am crezut că asta e un dezavantaj. Apoi, m-am afundat din ce în ce mai mult în lumea bebelușilor mei și am descoperit de fiecare dată un altfel de timp. Un timp care curge încet, încet de tot, un timp în care nu trebuie să te opui. Și mi-a plăcut! Acum mă bucur de un moment în care băiatul mare își pune șosestele încet sau atunci când fetița studiază o pietricică. Ei mă învată să trăiesc mai încet.

Văd în jurul meu din ce în ce mai mulți oameni care aleg să devină părinți și care vor trece prin prin aceeași paleta de stări. Așa că am ascultat instinctul meu care îmi șoptește că ne putem folosi de experiențele noastre ca să impactăm într-un mod pozitiv viețile celorlalți. Mai cred că fiecare putem deveni mai atenți la propria noastră comunitate, unde chiar putem aduce schimbarea în timp real. Așa că am formulat cinci întrebări și am invitat mame minunate să le dea un răspuns. Așa cum au simțit ele, așa cum au trăit.

În seria #MameleUnite vor fi cinci articole, fiecare conținând câte o întrebare și răspunsurile mamelor de poveste care au acceptat să fie cu mine aici. Le sunt recunoscătore pentru inima lor deschisă!

Întrebarea cu numărul 3:

Care este lucrul care v-a lipsit cel mai mult din viața de dinainte de copil?

Libertatea de mișcare.

Anca

Copilul 🙂 pe el l-am dorit și așteptat muuuuuulți ani !

Andreea G

Nu îmi mai aduc aminte, sincer, cum era viața fără el. Și chiar dacă ar fi fost ceva ce îmi plăcea înainte de venirea lui pe lume, faptul că sunt mamă mă împlinește total.

G

Un copil. Și poate niște somn în plus.

Alina

De noi doi, de spontaneitatea plimbărilor noastre.

Crina

Nu mi-a lipsit ceva anume, nici nu-mi amintesc cum era viața mea înainte de a o avea pe K.🤪

Lumi

Statul în tihnă la vorbă cu prietena sau prietenii. Să văd un film cap coadă (deși mai găseam momente, adormeam).
Sa mă îmbrac elegant.

Gabriela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s