Journal

41/365

Am fost la consultul ginecologic de rutină. Am ținut musai să scriu despre asta din simplul motiv că poate amintesc cuiva să-și facă o programare la un consult, un test Papanicolau, o mamografie (astăzi nu am făcut). Ce nu-mi propusesem a fost să și povestesc cum a decurs totul dar experiența mea mă îndeamnă să o fac.

Am ales să merg undeva mai aproape așa că am făcut programare la Spitalul Lotus din Ploiești, la dr. Culcer Irina. Doctora mi-a pus întrebările de rutină legate de menstruație, am simțit o ușoară nemulțumire legată de alegerea mea de a naște natural după cezariană dar, sincer, sunt obișnuită ca unii dintre medici să nu fie de acord cu opțiunile mele (opțiunea e un drept, să fie clar) legate de vaccinare, NVDC, naștere nemedicalizată și altele așa că nu am luat personal atitudinea doctorei. Era cumva despre ea cum face față opțiunilor mele dar doctora nu s-a lăsat. M-a întrebat care naștere mi s-a părut mai ușoară iar eu am răspuns adevărul: că cezariana a fost mult mai ușoară. Și pentru doctor tot cezariana e mai ușoară. Sincer, la asta nu mă gândisem! Să iau în considerare ce preferință are doctorul. Să zicem că era urolog și îi era mai ușor să-mi pună o sondă pe viață decât să mă opereze la vezica. Întreb și eu.

Am avut, desigur, câteva întrebări după consult iar una dintre ele a fost dacă e normal să simt unele dureri la ovulație. Răspunsul doctorei a fost: Așa e de la o vârstă, probabil că veți mai simți. Ok, mă gândesc bine că nu e vreun simptom. Următoarea întrebare a foat despre o posibilă dereglare hormonală. Ce credeți că mi-a răspuns? Trebuie să acceptăm că corpul se schimbă odată cu vârsta chiar dacă ne e greu să facem asta. Era a doua oară când invoca vârsta. Doctora nu a fost neapărat nepoliticoasă dar mi-a dat o stare neplăcută așa că nu o să mă mai duc la ea vreodată pentru că după atâtea căutări de doctori minunați care au fost alături de mine în momente importante știu sigur cum trebuie să decurgă cu dialog cu respect în doctor și pacient și cu ce sentimente trebuie să pleci dintr-un cabinet de ginecologie. Știam sigur că e absurdă și totuși mi-a luat vreo 10 minute să așez cap la cap ceea ce tocmai am scris aici și să revin la starea mea de dinainte de consult. E drept, educația științifică nu garantează prezența educației emoționale.

Adevărul e că, nu cu mult înainte, eram complet dezbrăcată în baie, mă pregăteam să intru la duș și m-am oprit să ma uit la mine așa cum nu am timp în fiecare zi. M-am uitat îndelung și la abdomenul meu nu foarte plat și la pielea mea albă nebronzată, și la mușchii ce ar avea nevoie de un antrenament și am acceptat toate astea. Ba nu. Am iubit toate astea!

Pentru toate pacientele dr Culcer și ai altor medici care nu ascultă, nu respectă, te fac să te simți prost, vă rog să fugiți pe ușă afară către alți medici pe care îi meritați și cu care rezonați!

În fiecare zi îmi propun să fac mai multe poza!

7 gânduri despre „41/365”

 1. Buna Andreea,

  Unde ai nascut natural dupa cezariana?
  Sunt interesata de acest aspect pentru ca si eu la primul copil am avut cezariana insa la urmatorul mi as dori nastere naturala.

  Multumesc

  Apreciază

  1. Bună, Alexandra! Mi-a plăcut mult să citesc despre intenția ta ♥️
   Am născut la Medicover cu doctorul Romila. Inițial, am fost la un control și la dr. Botezatu de la Filantropia (si de el am auzit muulte lucruri bune) dar am rămas la Romila.
   Îți recomand grupul NVDC România unde vei găsi experiențele muultor mame și femei însărcinate. Eu despre experiența mea am scris aici: https://descultipriniarba.com/2019/11/17/nvdc-reusit/
   Succes!

   Apreciază

  1. Bună! În Ploiești nu am mare experiență pentru că eu am
   născut la Brașov și București dar am întrebat pe un grup de mame din Ploiești ca să pot să-ți răspund iar ele recomandă Silviu Iștoc, Andreea Boiangiu sau Ciorăscu Mihai. Toți sunt medici la Medicover Ploiești. Te pup

   Apreciază

  2. Bună! În Ploiești nu am mare experiență pentru că eu am
   născut la Brașov și București dar am întrebat pe un grup de mame din Ploiești ca să pot să-ți răspund iar ele recomandă Silviu Iștoc, Andreea Boiangiu sau Ciorăscu Mihai. Toți sunt medici la Medicover Ploiești. Te pup

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s