Journal

99

Eu astăzi am fost fericită și imediat m-am speriat.

Anul trecut am fost invitată, imediat după Anul Nou, să particip la un grup de meditație pentru abundență. Am parcurs toate cele 21 de zile, ba chiar mai multe pentru că la un moment dat a trebuit să formez grupul meu, iar astăzi, când îmi venea să alung mulțumirea, mi-a venit în minte un exercițiu de acolo. Într-o seara a trebuit să alegem o persoană din viața noastră pe care o credem realizată și fericită. M-am gândit destul de mult și am decis să.. mă pun pe mine. Eu tocmai dobândisem în terapia persoanală libertatea aceasta de a mă considera fericită fără să mă tem că totul ar putea dispărea într-o clipă așa că am exersat-o chiar atunci. Mare lucru dar, în grup, discuțiile pe marginea subiectului duceau în alte zone. Că nu poți să fii fericit tu, așa, stând la tine pe canapea bând o apă plată complet mulțumit că ești viu ci că trebuie să faci ceva pentru alții. Să nu fii mulțumim degeaba. Să salvezi, să te zbați, să nu te culci pe o ureche. Adică un mecanism de supraviețuire pe care eu îl lepădasm cu trudă. Exact degeaba ăsta sau frica că m-am plafonat m-au speriat încâ de când muguri de fericire s-au arătat în suflet. Mintea e de vină. Dar apoi am dat drumul acestor gânduri și m-am întors în corp unde era sigur și bine și (ce să-i faci!) un strop de mulțumire de sine.

Și dacă ar fi să mă gândesc bine, chiar am făcut ceva pentru alt suflet astăzi.

4 gânduri despre „99”

  1. Ar fi multe de spus despre ceea ce eu as numi scrupulele dvs. Ma multumesc cu atât: daca sunteti împacata, senina, sanatoasa, echilibrata… cu atât mai bine pentru sot si copii, mai ales. Eu va admir mult pentru ca gasiti timp si disponibilitate sufleteasca pentru a scrie. Când eram de vârsta dvs, cu copii mici si serviciu, abia daca reuseam sa-mi trag sufletul… Dar asta a fost in preistorie.

    Apreciază

    1. Întrebarea rămâne: poți fi bun dacă ești nefericit? sau Bunătatea înseamnă sacrificiu?
      Cu atât mai bine pentru mine, în primul rând, iar rezultatul acestei bucurii interioare se resfrânge și asupra celor din jur. Așa aș pune eu problema, dacă mi-ați permite.
      Zi senină să aveți!

      Apreciază

      1. Da, poti fi bun daca esti nefericit. Exista si o practica pentru asta: „cauta pe altcineva mai nefericit ca tine si ajuta-l” (nu am inventat asta, am cules pe undeva). Bunatatea poate fi ca flacara unei lumanari cu care aprinzi alta lumânare. Nu pierzi nimic, dar daruiesti si daruind… dobândesti. Cât despre sacrificii, viata presupune oricum renuntari de tot soiul; sunt sigura ca o stiti din experienta de tânara mamica A-ti bate singur cuie-n talpa, cam asa vad sacrificiile de dragul sacrificiilor. Chiar in ideea – gresita – ca asceza ne-ar face mai buni sau ne-ar apropia de Dumnezeu. Seara buna.

        Apreciază

Lasă un comentariu